- brokolicepovařená 5 minut
- sojové párkyostré dle chuti
- mražená kukuřicedle chuti
- červená paprikaminimálně 1 ks
- veganský sýrmnožství dle chuti
- kořenímuškátový oříšek, sůl, zázvor
- rostlinná smetananapř. sojová
Ovařenou brokolici romístit do pekáče.
Párek nakrájíme na kolečka a rovnoměrně rozložíme.
Přidáme podle chuti kukuřici a papriku.
Na vrch pekáčku nastrouháme sýr.
Zalít kořením rozmíchaným ve smetaně.
Pečeme na 180 stupňů, cca 10 minut.
- bramboryna kostky
- mrkevna menší kostičky
- bílé fazoleuvařené
- tofudoporučuji uzené
- kořenítymián, rozmarýn, mateřídouška, sůl
- Tahinipolévková lžíce
- červená čočkana zahuštění
- brokolicepovařená 5 minut
Bílé fazole namáčím vždy přes noc. Doba následujícího vaření záleží na velikosti fazolí. Většinou není nutné vařit déle, než 40 minut.
Brambory a mrkev zalít vroucí vodou, přidat koření a povařit do poloměkka.
Přidat uvařené bílé fazole a tofu. Společně provařit.
Přidat lžíci Tahini.
Zahustit červenou čočkou (na změknutí jí stačí cca 2 minuty).
V případě potřeby dochutit.
Na talíři doporučuji doplnit zvlášť uvařenou brokolicí (Vodu z vaření brokolice nevylévat, dá se použít jako vývar na polévku).
- azuki fazoleuvařené
- pórna půlkolečka
- kukuřicedle chuti
- tofuna kostičky
- kořenízázvor, kurkuma, paprika
- Tamaripolévková lžíce
- červená čočkana zahuštění
- červená paprikana menší nudličky
Fazole azuki namáčím přes noc. Druhý den stačí vařit cca 20 min.
Na olej dáme osmahnout tofu s Tamari.
Přidáme pór, kukuřici, papriku a fazole.
Zalijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru a přidáme koření.
Dusíme cca 5 minut.
Podle potřeby dochutíme a případně zahustíme červenou čočkou.