Zapečená brokolice
  • brokolice
    povařená 5 minut
  • sojové párky
    ostré dle chuti
  • mražená kukuřice
    dle chuti
  • červená paprika
    minimálně 1 ks
  • veganský sýr
    množství dle chuti
  • koření
    muškátový oříšek, sůl, zázvor
  • rostlinná smetana
    např. sojová

Ovařenou brokolici romístit do pekáče.

Párek nakrájíme na kolečka a rovnoměrně rozložíme.

Přidáme podle chuti kukuřici a papriku.

Na vrch pekáčku nastrouháme sýr.

Zalít kořením rozmíchaným ve smetaně.

Pečeme na 180 stupňů, cca 10 minut.

 

Zeleninový směs s fazolí
  • brambory
    na kostky
  • mrkev
    na menší kostičky
  • bílé fazole
    uvařené
  • tofu
    doporučuji uzené
  • koření
    tymián, rozmarýn, mateřídouška, sůl
  • Tahini
    polévková lžíce
  • červená čočka
    na zahuštění
  • brokolice
    povařená 5 minut

Bílé fazole namáčím vždy přes noc. Doba následujícího vaření záleží na velikosti fazolí. Většinou není nutné vařit déle, než 40 minut.

Brambory a mrkev zalít vroucí vodou, přidat koření a povařit do poloměkka.

Přidat uvařené bílé fazole a tofu. Společně provařit.

Přidat lžíci Tahini.

Zahustit červenou čočkou (na změknutí jí stačí cca 2 minuty).

V případě potřeby dochutit.

Na talíři doporučuji doplnit zvlášť uvařenou brokolicí (Vodu z vaření brokolice nevylévat, dá se použít jako vývar na polévku).

Azuky po česku
  • azuki fazole
    uvařené
  • pór
    na půlkolečka
  • kukuřice
    dle chuti
  • tofu
    na kostičky
  • koření
    zázvor, kurkuma, paprika
  • Tamari
    polévková lžíce
  • červená čočka
    na zahuštění
  • červená paprika
    na menší nudličky

Fazole azuki namáčím přes noc. Druhý den stačí vařit cca 20 min.

Na olej dáme osmahnout tofu s Tamari.

Přidáme pór, kukuřici, papriku a fazole.

Zalijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru a přidáme koření.

Dusíme cca 5 minut.

Podle potřeby dochutíme a případně zahustíme červenou čočkou.